Vitamine si minerale Calivita

 

 acidul folicAcidul folic, sau vitamina B9, este o vitamina importanta din grupa B, el fiind descoperit in 1941.
Este recomandat sa avem o alimentatie bogata in legume si fructe pentru ca organismul uman nu produce acesta vitamina in mod natural. mai mult...

 

aloe veraAloe vera este o specie de plante suculente care este probabil originara din nordul Africii. Cea mai cunoscuta si utilizata specie de aloe vera este Aloe Barbadensis Miller, ea are forma specifica de tufa, tulpina lemnoasa rigida din care cresc florile de aloe vera si care pot atinge inaltimea de un metru si jumatate. mai mult...

 

argininaArginina este un aminoacid necesar pentru functionarea in bune conditii a glandei hipofize. Impreuna cu fenilalanina, ornitina si alte substante cu actiune neurologica, arginina este indispensabila pentru sinteza hormonului de crestere al acestei glande. mai mult...

 

bioflavoideBioflavonoidele – compusi vitali pentru organismul nostru.Denumirea de bioflavonoide se refera la un grup de substante chimice cu structura chimica asemanatoare, care sunt prezente mai ales in cojile fructelor si in seminte (sau de ex. in pedunculul boabelor de struguri). mai mult...

 

calciulCalciul - Acest element esential organismului nostru, calciul, este unul din cele mai abundente minerale prezente in corp. Calciul trebuie insotit de vitamina D intr-o cantitate suficienta pentru ca el sa fie absorbit in mod corespunzator de organismul nostru. mai mult...

 

cei verdeCeaiul verde - Calugarul Eisai a tinut sa evidentieze efectele benefice ale ceaiului verde in cartea sa Mentinerea sanatatii prin ceai: „Ceaiul este un medicament miraculos pentru mentinerea sanatatii. mai mult...

 

coada caluluiCoada calului este o iarba de leac cu puteri de exceptie, care doarme acum sub zapezile abundente ale lui Faurar, conservand in ea o energie care va exploda in curand. Este diferita ca planta si pentru ca rasare de doua ori pe an: imediat ce zapada s-a topit (atunci apar, ca niste mici ciuperci, palariile cu spori din care se va inmulti), si a doua oara mai mult...

 

cobaltCobaltul este un microelement ce intra in componenta vitaminei B12, care are un rol esential in formarea celulelor rosii ale sangelui, hematiile. Cobaltul este cunoscut pentru proprietatile sale vasodilatatoare. mai mult...

 

coenzima q10Coenzima Q10 sau Ubichinona este o substanta cu un rol asemanator vitaminelor, prezenta in toate celulele organismului, in special a celor cu activitate foarte intensa: inima, ficat, creier. mai mult...

 

cromul din alimenteCromul este un mineral pe care organismul il foloseste pentru functionarea normala, cum ar fi digestia mancarii. Cromul exista in multe produse alimentare naturale, cum ar fi drojdia de bere, carnea de pui, ficatul de vitel, scoici, cartofi (mai ales daca sunt gatiti in coaja), branzeturi, melasa mai mult...

 

cuprul in alimentatieCuprul element antiinfectios, antiviral si antiinflamtor chiar daca face parte din categoria microelementelor rolul sau in organism este deosebit de important. Cuprul regleaza secretia de sebum, deci este recomandat in tratarea tenului gras. mai mult...

 

fierul din alimenteFierul este prezent in toate celulele din corpul nostru, el permite transportul oxigenului prin hemoglobina globulelor rosii. Fierul are un rol foarte important in buna functionare a organismului deci el trebuie sa fie prezent in corpul uman intr-o cantitate ridicata si consecventa. mai mult...

 

enzime digestiveFermenti de natura proteica si structura coloidala complexa, enzimele digestive, sunt specifice animalelor si plantelor. Ele ajuta la trasformarea alimentelor in vitamine, aminoacizi si minerale. Aici va prezentam cele mai importante enzime si  tipuri de flora intestinala: mai mult...