Arginina este un aminoacid necesar pentru functionarea in bune conditii a glandei hipofize. Impreuna cu fenilalanina, argininaornitina si alte substante cu actiune neurologica, arginina este indispensabila pentru sinteza hormonului de crestere al acestei glande. Necesarul de arginina este ceva mai mare la barbati pentru ca lichidul seminal contine in cantitate de aproximativ 80% acest aminoacid, iar deficitul poate duce la sterilitate. Consumul de arginina duce la cresterea fertilitatii masculine, efectele sale putand fi comparate cu efectele obtinute in urma consumului de viagra, cel mai cunoscut medicament pentru potenta.
S-a demonstrat ca Arginina ajuta la producerea hormonului de crestere (GH) de catre glanda pituitara. Hormonul de crestere promoveaza un anabolism natural si sanatos în tot organismul, ajutând la sinteza proteinelor în celule. Datorita rolului reparator al tesuturilor afectate, arginina ajuta la repararea ranilor si a oaselor, sprjina sistemul imunitar, are efecte benefice asupra ricnichilor si sustine ficatul in detoxifierea organismului, avand rezultate excelente in bolile de ficat.
Arginina sprijina performanta fizica pentru ca accelereaza eliminarea amoniacului si participa activ la formarea muschilor.

 
Produse naturale Calivita recomandate care contin Arginina    
1 Culevit     78,39 mg Arginina           
2 Arginine Plus     500 mg Arginina       
3 XShape     136,6 mg Arginina       
4 LiverAid     100 mg Arginina       
5 Natural HGH Support    133,33 mg Arginina