Acest element esential organismului nostru, calciul, este unul din cele mai abundente minerale prezente in corp. Calciul calciultrebuie insotit de vitamina D intr-o cantitate suficienta pentru ca el sa fie absorbit in mod corespunzator de organismul nostru, el este un element esential pentru organismul nostru mai ales in perioada in care organismul nostru este in crestere si se desfasoara procesul de formare a tesuturilor osoase. Pe tot parcursul vietii este foarte important sa aducem un aport de calciu organismului nostru. O alimentatie bogata in vitamnine si minerale si fara excese ne ajuta foarte mult. Calciul se gaseste cu precadere in: telina, varza, nuci, alune, mere, pere, struguri, coacaze, afine, spanac, ceapa verde, broccoli sau branza mozzarella, galbenusul de ou, somon, mazare, conopida, morcovi, iaurt, seminte de susan, lapte de vaca, lapte de capra.
    

    Fosforul, magneziul, cuprul, siliciul, vitaminele A, C si D, dar si razele de soare influenteaza asimilarea calciului. Un stil de viata stresant poate influenta absortia calciului de catre organism. Exista alimente care contribuie la eliminarea calciului din organism: ciocolata, fasolea uscata, patrunjelul, sfecla rosie si spanacul. Pentru persoanele in varsta sunt recomandate consumul de miere si cure de pere si struguri, in acest fel poate fii prevenita osteoporoza.
Afectiuni in care calciul este recomandat: osteomalacia, cefalee, nervozitate, rahitism, hemoragii, prelungite, spasmofilie acuta, osteoporoza, batai nerugulate ale inimii, diferite afectiuni pulmonare si astenie.

Produse naturale recomandate   /  Cantitatea de Calciu     
1 Melatonin     25 mg        
2 Kids Greens     160 mg            
3 Vital B     100 mg            
4 Vital AB     100,0 mg            
5 Vital 0     100 mg            
6 Vital A     100 mg            
7 Super Mega 50     50 mg            
8 Lion Kids -vitamina D     10 mg             
9 Full Spectrum     50 mg            
10 Menopausal Formula     100 mg            
11 Power Mins     250 mg            
12 Liquid C plus bioflavonoide     7,8 mg            
13 Strong Bones 250     300 mg            
14 Strong Bones 100     300 mg            
15 Strong Bones Plus     250 mg        
16 New Life     325 mg