Coenzima Q10 sau Ubichinona este o substanta cu un rol asemanator vitaminelor, prezenta in toate celulele coenzima q10organismului, in special a celor cu activitate foarte intensa: inima, ficat, creier. Este indispensabila, datorita rolului major detinut in producerea de energie necesara desfasurarii normale a proceselor biochimice ale celulelor organismului (este implicata in toate procesele producatoare de energie si in stocarea energiei in celule). Coenzima Q10 detine un rol important de antioxidant prin inactivarea radicalilor liberi responsabili de distrugeri celulare.

    Coenzima Q10 este folosita ca supliment nutritional cu rol activ in: imbunatirea sistemului imunitar, profilaxia afectiunilor cardiovasculare, afectiunilor sistemului nervos, parodontopatii, tulburari de menopauza, osteoporoza, suprasolicitare fizica si intelectuala, recuperarea organismului dupa efort,  hipotiroidie, infertilitate, obezitate, afectiuni neurologice degenerative, afectiuni digestive si ale glandelor anexe, sindromul oboselii cronice, cancer, prostata, scleroza multipla, diabet.
    In inima se regaseste ce-a mai mare cantitate de Q10, datorita faptului ca actioneaza la nivelul epidermei unul din principlalele roluri ale Coenzimei Q10 este acela de a reduce viteza de imbatranire a pielii.

    CoQ10 este prezenta in cantitati mici intr-o varietate de alimente ca uleiul de soia, sardinele, macroul si alunele; alimentele bogate in CoQ10 sunt: inima, ficatul, rinichii si carnea de bovine. CoQ10 ofera organismului energie si ajuta la functionarea inimii si ficatului.
    CoQ10 a fost introdusa in tratamentul insuficientei cardiace in Japonia, inca din 1974 si este prezenta pe piata ca supliment alimentar. Mai este cunoscuta sub numele de Q10, vitamina Q10, Ubichinona sau Ubidecarenona.
Prin gatire, Coenzima Q10 din alimente devine inactiva, chiar daca rezista la o temperatura de 100-115 grade. Deci, este necesar aportul de Q10 prin suplimente nutritive.

Produse naturale recomandate   /   Cantitatea de Coenzima Q10 continuta     
          
1 Coenzime Q10 sublingual     30 mg        
2 Smokerade     2,5 mg            
3 Mega Protect 4Life     5 mg        
4 Super Coenzima Q10 Plus     20 mg        
5 Resveratrol     20,0 mg        
6 Coenzime Q10     10 mg