Cuprul element antiinfectios, antiviral si antiinflamtor chiar daca face parte din categoria microelementelor rolul sau in cuprul in alimentatieorganism este deosebit de important. Cuprul regleaza secretia de sebum, deci este recomandat in tratarea tenului gras. Antioxidant la fel de puternic precm vitamina C, contribuie la cicatrizarea ranilor, asigura un somn de calitate, reda fermitatea pielii, combate acneea, motiv pentru care este recomandat in ingrijirea tenului tanar. El are un rol foarte important in organism.

Cupruil este stocat in organism in rihichi, inima, creier si chiar si in firul de par. Fara ajutorul cuprului organismul nostru nu poate sa absoarba si sa foloseasca fierul ca sa sintetizeze hemoglobina. Cuprul are un rol inportant in producerea si intretinerea materialului care invaluie fibrele nervoase - mielina, in formarea si dezvoltarea sistemului nervos si al creierului dar si la formarea neurotransmitatorilor.

Deficitul de cupru duce in mod frecvent la malformatii ale scheletului, osteoporoza si la fracturi osoase.
Cuprul intra in componenta unor medicamente care combat boli precum spondilita anchilozanta, febra reumatica si sciatica, artrita reumatoida, osteoartrita, pentru ulcer dar si pentru diabet si cancer.

Cuprul este gasit in urmatoarele alimente: crustacee, seminte, sfecla, migdale, spanac, cirese, mere, struguri ( este sursa cea mai bogata), ciuperci si fasole verde.
La persoanele cu infectii virale, artrite reumatoide, febra reumatica, lupus eritematos, infarct de miocard, leucemie se gasesc cantitati ridicate de cupru in sange.
Persoanele cu ciroza, hepatita, sau boala Wilson nu trebuie sa consume niciun fel de supliment de cupru, aceste persoane sunt predispuse inmagazinarii cuprului in exces.

Produse naturale recomandate   /  Cantitatea de Cupru
1 Vital AB     0,5 mg     
2 Vital 0     0,5 mg     
3 Kids Greens     1 mg      
4 Beauty Formula     2 mg    
5 Full Spectrum     1,5 mg      
6 Super Mega 50     500 mcg  
7 New Life     1 mg     
8 Menopausal Formula     200 mcg   
9 Senior Formula     300 mcg    
10 Power Mins     0,5 mg  
11 Vital B     0,5 mg      
12 Vital A     0,5 mg   
13 Lion Kids -vitamina D     70,0 mcg