Boli de inima pe fond nervos


Bolile de inima de origina nervoasa sunt imaginea fidela a modului nostru modern de viata, orientat continuu spre performanta, o existenta traita într-un ritm galopant care, din pacate, ne marcheaza din ce în ce mai mult si în plan fizic.

Vin de rozmarin

Vinul de rozmarin combate si el tulburarile cardiace de natura nervoasa si tahicardia. Si se pare ca vinul de rozmarin este un leac de casa indicat si persoanelor care sufera de hipoten-siune arteriala, pentru reglarea acesteia. Se poate cumpara gata preparat din farmacii, dar se pregateste usor si în casa.

Pregatire: 10-20 g de ace de rozmarin se pun într-o sticla de 3/4 1itri care apoi se umple cu vin alb natural.
Amestecul trebuie sa stea 5 zile, dupa care se strecoara.

Ceai de roinita

Roinita are actiune calmanta si poate sa linisteasca tulburarile cardiace de natura nervoasa si poate chiar sa favorizeze somnul.
Pregatire: Trei lingurite de frunze de roinita se pun în % 1 de apa fierbinte, se lasa sa se infuzeze timp de 10 minute, apoi se strecoara.

Folosire: Se beau zilnic 3 cesti de ceai, neîndulcit.

Hipertensiune arteriala

In cazul unei predispozitii la tensiune arteriala ridicata, inima si vasele sanguine sunt solicitate mai
mult si pot fi mai usor vatamate.
Tratamentul: Usturoiul curata cel mai bine vasele sanguine, dar numai in cantitate mare (1-2 catei
proaspeti, zilnic).
Efectul: Usturoiul contine sulfide care reduc nivelul colesterolului.

In continuare va punem la dispozitie o schema detaliata de tratament pentru HIPERTENSIUNE ARTERIALA. Schema este intocmita si explicata punctual de medicul nostru consultant pe probleme de terapii si tratamente naturiste.


Hipertensiunea arteriala reprezinta o afectiune cardiovasculara ce consta in aparitia unei tensiuni crescute in artere, cauzata de multipli factori: ereditatea, menopauza la femeie, obezitatea, hipercolesterolemia, factorii stresanti. Pentru tratarea acesteia recomand personal urmatoarea schema dedicata de tratament:

- Garlic Caps (1-1-1 dupa masa; 2 luni continuu; actioneaza ca un excelent antihipertensiv si diuretic renal, normalizand atat HTA primara cat si pe cea secundara).

- Rhodiolin (1-0-1 dupa masa; 3 luni continuu; relaxeaza sistemul nervos central, periferic si implicit musculatura neteda a vaselor de sange, stopand astfel oscilatiile de tensiune arteriala cauzate de stresurile psihice si fizice).

- Omega 3 Natural Fish Oil (0-1-1 in timpul mesei; 3 luni continuu; elimina colesterolul rau depus in peretii vaselor de sange ce formeaza ateroamele - placute constituite din fractiuni de grasimi si a caror prezenta participa la aparitia HTA).

- Super Coenzyme Q10 Plus (1-1-0 dupa masa pana la terminarea capsulelor din flacon, apoi pauza) sau Coenzyme Q10 Sublingual (1-0-0 dupa masa pana la terminarea capsulelor din flacon, apoi pauza) realizeaza o buna oxigenare, fluidizare a sangelui arterial central si periferic, prevenind astfel puseele hipertensive.

Hipotensiune arteriala

La persoanele hipotensive, inima pompeaza sangele cu putere scazuta. Pentru intarirea puterii de
pompare, se recomanda o reteta a pastorului Kneipp.
Tratamentul: Turnati 3/4 l de vin alb tare peste 20 g frunze de rozmarin, lasati sa stea 5 zile si beti
apoi in mod regulat, cate un paharel, la pranz si seara. (Hipotensiunea este mai putin grava decat
hipertensiunea.)
Efectul: Rozmarinul regleaza puterea de pompare a inimii si, la fel, o substanta activa (camphen) din
vin.

Va oferim mai jos o schema detaliata de tratament natural pentru HIPOTENSIUNE. Schema este intocmita si explicata punctual de medicul nostru consultant pe probleme de terapii si tratamente naturiste.


- Strong Bones Calcium / Magnezium (1-0-1, inainte de masa, mentine un nivel optim de Ca si Mg in organism, asigurand o contractie completa a musculaturii vaselor de sange, astfel incat sa nu se produca scaderea tensiunii arteriale) sau, pentru eprsoanele care iau beta-blocante se va administra MagneZi B6 (1-0-1, dupa masa, acelasi efect).

- Ginkgo XC (1-1-0, dupa masa, substanta de baza - ginkgo - intretine tonusul peretilor vasculari si combate variatiile de tensiune arteriala - atat hipo cat si hiper. Practic mentine la nivel optim sanatatea vaselor de sange care poate influenta tensiunea sanguina - prin tonus vascular. Important: lipsa de hidratare presupune o scadere a tensiunii in vasele de sange, nemobilizand suficient sangele in circulatie).

- Triple Potency Lecithin (0-1-0, in timpul mesei, favorizeaza oxigenarea celulara care are foarte mare legatura atat pe partea perfierica a circulatiei cat si cu circulatia centrala pentru ca, in general, cand scade oxigenarea scade si tensiunea sanguina).