Tratamente naturiste pentru afectiuni ale stomacului

Reglarea aciditatii stomacului

- Mancati migdale: Consumul a 5-10 migdale pe zi inlatura, adesea, arsurile la stomac. Uleiul pe care il contin depune o pelicula protectoare pe peretii stomacului, iar proteinele continute in samburi
formeaza un tampon natural, in combinatie cu acidul clorhidric.

De provenienta mehedinteana, reteta de vindecare a stomacului cu migdale a fost confirmata
recent la un centru de cercetare din orasul Haifa (Israel) de catre profesorul Kleeberg.

- Sucul de morcovi cruzi sau cartofi (doua pahare pe zi) potoleste arsurile.

- Radacina de reglisa: fierbeti 50 de grame de radacina rasa de reglisa, intr-un litru de apa, vreme
de 10 minute. Lasati sa se macereze 5-6 ore. Beti cate un pahar de trei ori pe zi, vreme de trei saptamani. Faceti o pauza de 10 zile, apoi reluati tratamentul.
Atentie: reglisa e contraindicata in caz de hipertensiune.

In continuare va oferim o schema detaliata de tratament natural pentru HIPERACIDITATE GASTRICA. Schema este intocmita si explicata punctual de medicul nostru consultant pe probleme de terapii si tratamente naturiste.

Liquid Clorophyll (473 ml) - protector de mucoasa gastrica, alcalinizant si cicatrizant; previne aparitia eroziunilor - 1-1-1, inainte de masa, 3 luni continuu

Rhodiolin (120 capsule) - efect antistress impiedicand dezechilibrele de aciditate gastrica pe fond nervos - hiperexcitabilitate de nerv vag - 1-0-1, inainte de masa, 2 luni continuu

Digest Ease (100 tablete) - actioneaza ca antiseptic al cavitatii bucale si antibacterian, concomitent reducand inflamatia gingivala si astfel eliminand acumularea bacteriilor ce determina abcesul - 0-1-1 dupa masa, 25 zile continuu

Oregano Oil (30 ml) - timolul si carvacrolul din compozitie au efect de calmare gastrica - 4-4-4 picaturi in pahar cu apa/suc natural, dupa masa, 2 luni continuu

Nervi la stomac - Reprezintã o iritatie frecventã a mucoasei stomacului, datoratã surmenãrii acestuia, din cauza stãrilor depresive sau stresului psiho-social (tensiuni, conflicte familiale sau profesionale, situatii enervante, viata trepidantã), care provoacã formarea sucului gastric acid în cantitate mai mare decat obisnuit.

 

Simptomele sunt dureri vii, crampe, arsuri la stomac, gust acru în gurã, senzatia de flatulentã, greatã, gura uscatã, lipsa poftei de mancare. Tulburãrile dispar repede, dar ritmicitatea aparitiei lor poate duce la gastritã sau ulcer.


TRATAMENT NATURIST:

- Regim alimentar usor, de preferintã mese cantitativ mici, dese, bazate pe legume si fructe proaspete, precum si laptele sau crema de ovãz.
- Se beau ceaiuri din plante ca: hamei, roinitã, portocalã amarã, rostopascã, coada soricelului, musetel, fenicul.
- Se recomandã si uleiurile de mentã sau rosmarin, ca uz extern.
- Se aplicã pe regiunea stomacului cataplasme calde si umede cu otet de mere.
- Se fac exercitii respiratorii relaxante, autosugestie, în scopul evitãrii situatiilor stresante.

 

Digestie dificila - Frunze si seminte de angelica, seminte de anason verde, fructe de banian, frunze de busuioc, flori de musetel, scortisoara, frunze de asmatuchi, seminte de coriandru, frunze de tarhon, radacini de ghimbir, frunze si semintie de marar, bace de ienupar, cuisoare, frunze de dafin.
Flori de levantica, frunze de silnic, frunze de maghiran, flori de romanita, flori de melisa, frunze de menta, frunze de trifoi, flori si frunze de portocal, frunze de patrunjel, radacina de lemn-dulce, frunze de cimbru, de salvie, de cimbrisor, de lamiioara si de verbina.

Preparat digestiv
Anason verde: seminte, 20 g
Busuioc: frunze, 20 g
Romanita: frunze, 20 g
Maghiran: frunze, 20 g
Portocal: flori, 20 g
Lamiioara: frunze, 20 g
Verbina: frunze, 20 g

O lingura de amestec la o cana cu apa. Se fierbe unu-doua minute. Se bea o cana dupa masa.

 

Fermentatie intestinala - Seminte de marar, de anason verde, de chimion, de chimen, de coriandru, frunze de tarhon, fructe de banian, radacini de gentiana si de ghimbir, cuisoare, frunze de dafin, cimbru si lamiioara.

Preparat carminativ

Anason verde: seminte, 30 g
Tarhon: frunze, 30 g
Dafin: frunze, 30 g
Cimbru: frunze, 30 g
Lamiioara: frunze, 30

O lingura de amestec la o cana de apa. Se fierbe doua-trei minute, apoi se lasa la infuzat timp de zece minute. Se bea o cana cu o ora-doua inainte de masa.

Dureri de stomac - Flori de musetel, flori de nalba mare si de nalba, frunze de melsia, menta, parachernita, rozmarin si cimbrisor, frunze, flori si muguri de portocal amar.

Tizana calmanta
Musetel: flori, 50 g
Nalba: flori, 50 g
O lingura de amestec la o cana de apa clocotita care se lasa sa infuzeze zece minute. Cel care are dureri de stomac va evita sa manince. O ceasca calduta din aceasta tizana inainte de masa ii va calma stomacul.

Tizana asortata
Musetel: flori, 30 g
Melisa: frunze, 30 g
Menta: frunze 10 g
Cimbrisor: frunze, 20 g
Portocal: muguri, 20 g.
O lingura de amestec la o cana de apa clocotita; se lasa la infuzat timp de zece minute. Se bea o cana dupa masa.

Tratamente naturite pentru afectiuni digestive esofag, stomac, ficat, pacreas, bila - click aici