Artrita

Artritele şi artrozele, ca şi alte boli ale arti­culaţiilor, apar, în special, o dată cu înaintarea în vârstă.Ceaiul de poroinic (Ochis militaris) s-a do­vedit a fi un leac eficient în tratarea unor astfel de afecţiuni. Ceaiul se găseşte de cumpărat în farmacii.

Impachetări cu frunze de frasin
Aceste împachetări ajută foarte mult în tratarea artritei localizate la nivelul degetelor. Pregătire: 2-3 mâini de frunze de frasin se fierb în 1/2 1 de apa timp de 5 minute, apoi se strecoară.
Folosire: Frunzele de frasin, calde, se leagă sub formă de compresă, pe mână, cel putir o oră.
Pentru această reţetă se pot folosi şi frunze de frasin uscate, dar în acest caz ele trebuit înmuiate în prealabil o noapte apoi se fierb.

 
Săculeţe cu flori de fân
Săculeţul umplut cu flori de fân aplicat pe locurile dureroase reuşeşte să calmeze durerile.
Pregătire: Se ia un săculeţ din pânză de in ceva mai mare decât locul care trebuie tratai şi se umple cu flori de fân până ajunge sa aibă o grosime de aproximativ 5-8 cm. Săculeţul se coase şi se introduce apoi într-un vas cu apă fiartă, unde se lasă să stea, aco­perit, 15 minute.
Folosire: Se scoate săculeţul din apă, se stoarce, prin presare, apoi se înfăşoară într-o cârpă şi se aşează pe locul dureros la o temperatură de 40-45° C (cât poate suporta pacientul). Se înfăşoară apoi cu un fular de lână, ca să stea fix pe corp, şi se păstrează până când se răceşte.

Atenţie! Inflamaţiile articulare nu se tratează cu căldură!

 
Oţet de mere cu miere
Oţetul de mere cu miere, are o acţiune depurativă şi prin acest efect al său ajută, din interior spre exterior, la tratarea artritei.
Pregătire: 1 lingură de oţet de mere se amestecă, într-un pahar cu apă fierbinte, cu o linguriţă de miere.
Folosire: Se bea de două ori pe zi un pahar din acest amestec.


Atentie! Persoanele cu sensibilitate stoma­cală nu vor consuma oţet de mere!

 
Untura de peşte cu suc de portocală
Şi acest leac acţionează din interior împotriva durerilor provocate de afecţiunile articulare.
Pregătire: Se amestecă o linguriţă de untură de peşte cu 2 linguriţe de suc proaspăt de portocală.
Folosire: Dimineaţa, înainte de micul dejun şi seara, înainte de culcare, se bea câte o porţie de amestec.

 
Ulei de liliac şi lavandă
Este un remediu extern excelent în tratarea formelor uşoare de artrită.
Pregătire: 8 flori de liliac alb tocate (nu se folosesc florile de liliac din florării) şi 2 mâini de flori de levănţică proaspete (sau 10 ml de ulei de lavandă, din farmacie) se pun într-o sticlă de 0,7 1 şi se acoperă cu ulei de măsline. Sticla trebuie să stea la soare timp de 3 săptămâni, apoi se strecoară.
Folosire: Se masează cu acest ulei, de mai multe ori pe zi, locurile dureroase.

 

Păpădia
Este un vechi leac de casă pentru tratarea afecţiunilor artritice.
Preparare: 2-3 rădăcini de păpădie se fierb o oră într-un litru de apă.
Folosire: Din această infuzie se bea un pahar înaintea fiecărei mese.

In continuare va oferim o schema detaliata de tratament natural pentru POLIARTRITA REUMATOIDA. Schema este intocmita si explicata punctual de medicul nostru consultant pe probleme de terapii si tratamente naturiste.

- Shark Aid (1-1-1 dupa masa, 3 luni continuu, previne distructiile cartilaginoase la nivel articular).

- Joint Protex (1-1-1 dupa masa, 3 luni continuu) sau Joint Protex Forte (1-0-1 dupa masa, 3 luni continuu), ambele refac cartilajul articular, facilitand miscarile naturale ale membrelor si combat inflamatia.

- Immunaid (1-1-1 innainte de masa, 3 luni continuu, sustine imuitatea si sinteza de anticorpi, afectiunea fiind o boala imunologica).

- Omega 3 (1-0-1 in timpul mesei, 3 luni continuu, reduce in mare masura sau chiar elimina durerile articulare contribuind la asigurarea libertatii de miscare necesare desfasurarii activitatilor zilnice prin efectul antiinflamator de la nivelul capsulei articulare).

- Detox Patch (aplicari locale, in principal seara, absoarbe toxinele care determina degenerescenta specifica bolii artritice).