Litiaza renala (Calculi renali)


Tratamente naturiste

Flori de limba-mielului, iarba-neagra, frunze de asmatuchi, rizomi de pir, frunze de creson, seminte si radacini de marar, frunze de frasin, bace de ienupar, frunze de silnic, frunze de menta, de urzica, de parachernita, de patrunjel, cozi de cirese, radacina de hrean, frunze de mur, flori, frunze si scoarta de soc, miez de tei.
Drenaj renal
Limba-mielului: flori, 30 g
Iarba-neagra: flori, 30 g
Asmatuchi: frunze, 30 g
Ienupar: bace, 30 g
Soc: flori, 30 g
Se pun patru linguri de amestec la un litru de apa clocotita si se lasa sa infuzeze timp de zece minute. Se bea intreaga cantitate in cursul zilei.

Alt preparat

Pir: rizomi, 30 g
Frasin: frunze, 30 g
Silnic: frunze, 30 g
Urzica: frunze, 30 g
Parachernita: frunze, 30 g

Se pun patru linguri de amestec intr-un litru de apa, se fierbe doua-trei minute, apoi se lasa sa infuzeze timp de zece minute. Se bea intreaga cantitate in cursul zilei.
Aceste doua preparate se altereaza cu miezul de tei salbatic, tot un litru pe zi.

 

Calculii care se formează în vezica urinară şi la nivelul rinichilor apar atunci când sarea sau grăsimile se cristalizează în urină. In cele mai multe cazuri, acest proces nici nu se observă, deoarece cristalele formate se elimină prin urină. Există însă şi cazul în care cristalele aglutinează, se formează calculi pe care organismul încearcă să îi elimine dar care, în acest proces, pot să rămână blocaţi în canalul urinar. Ei sunt cauzele durerilor. Bineînţeles, în asemenea cazuri, trebuie mers imediat la medic.

 

Următoarele ceaiuri pot ajuta la spălarea rinichilor şi a vezicii urinare.

 Ceai de strugurii ursului

Acest ceai ajută la eliminarea nisipului format la nivelul rinichilor. Pregătire: 2-3 linguriţe de frunze de strugurii ursului, se opăresc cu 1/41 apă fierbinte, se lasă să se infuzeze timp de 10 minute, apoi se strecoară. Folosire: Se bea ceaiul peste zi, cu înghiţituri mici.

Atenţie! O folosire mai îndelungată a acestui ceai poate conduce la constipaţie!

Ceai de feciorică (Herniaria glabra)

Acest ceai are acţiune antiinflamatorie în cazul existenţei nisipului la nivelul vezicii arinare.

Pregătire: Două linguriţe de plantă uscată, se opăresc cu 1/4Iapă fierbinte, se lasă să se infuzeze timp de 10 minute, apoi se strecoară.

Folosire: în funcţie de necesităţi se bea cantitatea preferată de ceai, pe parcursul unei întresi zile.

 

Suc de ventrilică (Veronica officinalis)

Sucul de ventrilică se poate lua - pe lângă alte numeroase ceaiuri - împotriva calculilor de la nivelul vezicii urinare sau a rinichilor.

Folosire: Se iau 2 linguriţe de suc (din plantă proaspătă cu flori), în lapte sau ceai,dimineaţa pe stomacul gol.

 Sticle calde

Căldura uscată a sticlelor calde, este un leac de mult timp cunoscut, verificat şi folosit în tratarea, calmarea durerilor de rinichi si vezică urmare. Sticlele calde ajută la destinderea muşchilor dureroşi.

Folosire: Sticlele se umplu cu apă cât de caldă suportă pacientul, se înfăşoară într-o cârpă şi se aşează pe locul dureros. In mediul rural sunt folosite, din antichitate, pernele umplute cu sâmburi de cireşe. Pernele sunt încălzite în cuptor la 50-75°C.

Va oferim mai jos o schema detaliata de tratament natural pentru combaterea CALCULILOR RENALI si fenomenului de LITIAZA RENALA. Schema este intocmita si explicata punctual de medicul nostru consultant pe probleme de terapii si tratamente naturiste.

- MagneZi B6 (1-0-1, dupa masa) SAU Stress Management B-Complex (1-0-1 inainte de masa) - prezenta Magneziului in compozitie contribuie favorabil la dizolvarea calculilor renali.

- Liquid Clorophyll (in schema de administrare 1-1-1, inainte de masa, alcalinizeaza traiectele renale si contribuie la stoparea, respectiv topirea depunerilor calcefiate prin echilibrarea balantei ph-ului din organism; este un bun antiinflamator, combate eventualele hemoragii si are efect de calmare a durerilor)

- Triple Potency Lecithin (in schema de administrare 1-0-1, in timpul mesei, determina descompunerea hidrosolubila a calculilor renali si ajuta astfel la eliminarea lor pe cale urinara)

- Garlic Caps (1-0-1 dupa masa, ajuta la topirea calculior renali, combate eventualele infectii urniare suprapuse, insa nu se recomanda in cazul in care litiaza este asociata cu nefrita acuta sau cronica)

- SambuRex (1-1-1 lingurite dupa masa, stimuleaza dizolvarea nisipului renal, protejeaza epiteliul rinichiului si mareste cantitatea de urina eliminata) SAU Zen Thonic (in schema de administrare 1-1-1 dupa masa - fructele specifice din compozitie ajuta la dizolvarea calculilor renali si sunt anti-inflamatoare)