Detoxifiere generala

 


Postul este un mijloc de eliminare a toxinelor din organism.
Postul trebuie interpretat ca o abstinentă voluntară de hrană. in timpul postului organele se odihnesc, se elimină toxinele din organism. Fiecare va hotăra ce formă de post va adopta: monodieta, dieta pe termen scurt sau lung.

Monodieta
- se caracterizează prin consumarea unui singur produs alimentar pe zi, iar intre mese se beau ceaiuri din plante, neindulcite

Dieta zero de scurta durata
- tine 1-4 zile, trebuie consumate multe lichide, cam 2-3 l./zi, esalonat pe toată durata zilei

Dieta zero de lunga durata
-tine 1-3 săptămani, sub control medical, intr-un loc calm, la adăpost de stres.

Tratament naturist

Infuzie de cretisoară 3 căni /zi timp de 30 de zile. Infuzie de cicoare, de coada calului, soc, fiecare cate 3 căni / zi , suc de telină 100 ml./zi cu 1 oră inaintea meselor.

RETETA 1: 1 kg. de pătrunjel verde se toacă mărunt si se fierbe in 2 l. de lapte, la foc mic, pană rămane circa 1 l., se strecoară, se consumă cate o lingură din oră in oră pană se termină. In ziua respectivă nu se mănancă si nu se bea nimic.

RETETA 2: se curătă 200 gr. de telină, se taie felii subtiri, se presară putină sare, se lasă 15 minute. Se curătă de coajă 200 gr. de mere, se taie felii, se toarnă peste ele sucul de la 2 lămai. Se amestecă telina cu merele, se asează in salatieră. Se adaugă 25 gr. de smantană, se amestecă. Acest preparat va suplini pranzul unei zile. Se poate repeta de 2 - 3 ori pe săptămană.

RETETA 3: cură de suc de orz verde, 3x 50 ml./zi.

RETETA 4: zilnic fructe si legume proaspete.

RETETA 5: mantaua suedeză, seara inainte de culcare, timp de 1 oră

Pentru efectuarea unei cure complete si eficiente de detoxifiere generala, recomand urmatoarea schema dedicata de tratament pe baza de produse naturiste Calivita:


- Para Protex (1-1-1, la 30 de minute dupa masa, 1 flacon luat continuu, omoara orice eventuale prezente daunatoare existente in organism - ciuperci, fungi, paraziti - raspunzatoare de blocaje la nivelul mucoasei intestinale si de schimburi nutritive si metabolice greoaie in corp; exte un excelent stimulator al digestiei)

- Liquid Clorophyll (1-1-1 lingurite cu 30 de minute inainte de masa; 2 luni continuu; realizeaza o detoxifiere complexa, atat la nivelul organelor extrem de expuse la acumularea toxinelor - ficat, colon, rinichi - cat si la nivelul circulatiei sanguine si limfatice care acumuleaza reziduuri in interiorul peretilor vasculari, canalelor de limfa si ganglionilor).

- Pure Yucca (0-1-1 inainte de masa; actioneaza preponderent asupra eliminarii toxinelor de pe traiectul intestinal, curatand depunerile reziduale vechi si noi de pe peretii intestinelor si echilibrand tulburarile de tranzit intestinal odata cu ridicarea vitalitatii intregului organism). Se alterneaza dupa un flacon cu Acidophilus (0-1-1 in timpul mesei, regleaza flora intestinala utila si leaga metabolitii din intestine rezultati in urma detoxifierii, permitand eliminarea lor eficienta prin scaun). Cele doua preparate se administreaza in alternanta urmatoare: 1 flacon de Pure Yucca, urmat de 1 flacon de Acidophilus, urmat de 1 flacon de Pure Yucca.

- Detox Patch (se aplica peste noapte 1 plasture detoxifiant in centrul abdomenului - zona ombilicului - pentru stimularea eliminarii prin intermediul pielii a toxinelor acumulate la acest nivel; de asemenea se va mai aplica cate 1 plasture pe fiecare din talpile picioarelor pentru eliminarea toxinelor si a tensiunilor retinute in timp in aceste zone de maxima solicitare si acumulare).

- SambuRex (1-0-1 lingurite dupa masa, ajuta la eliminarea toxinelor din organism atat prin urina cat si prin transpiratie).

- 1 lingurita de ulei de masline + 5-10 picaturi de lamaie, dimineata, pe stomacul gol, pentru extra-purificarea cailor biliare de orice eventuale depuneri de oua si chisturi parazitare.