Emfizem pulmonar

Emfizemul pulmonar s e formeaza ca si astmul cardiac si bolile glandei tiroide, in majoritatea cazurilor, din cauza unui ficat dereglat, fiind insotit si de insuficienta respiratorie. Presiunea ascendenta a ficatului contribuie la umflarea, marirea branhiilor, a plamanilor si a inimii.

Presiunea permanenta a ficatului asupra tiroidei sensibile, declanseaza modificari patologice.

Tratamente naturiste

Dimineata se bea 1 ceasca cu ceai de pedicuta, se aplica in timpul zilei, timp de 4 ore, comprese cu ierburi suedeze, iar in timpul noptii, comprese cu aburi de coada calului. Se pune 1 pumn plin de planta intr-o sita deasupra vaporilor de apa, pana se infierbanta si se inmoaie. Se acopera planta cu o panza de in, apoi se aplica pe zona ficatului bolnav.

Emfizem pulmonar - este dilatarea plamanului prin dilatarea alveolelor \ plamanilor datorita distrugerii unei parti din elementele elastice ale tesutului pulmonar + scleroza interstitiala + insuficienta partii drepte a inimii, in special datorita bronsitelor cronice; ca si astmul cardiac si bolile tiroidei, se datoreaza in majoritatea cazurilor ficatului dereglat -presiunea ascendenta a ficatului duce la marirea bronhiilor, a plamanilor si a inimii si deregleaza tiroida si silicozei (de la inhalarea pulberilor continand bioxid de siliciu).

Se datoreaza si tusei convulsive. in vechime se intalnea des la suflatori in sticla si la batranii cantareti.
Suprafata respiratorie a plamanilor se micsoreaza, scleroza interstitiala face ca o parte din alveole sa fie distruse impreuna cu capilarele acestei zone. in faza avansata de emfizem apare deci ischemia plamanilor.
Pe langa bronsita cronica, alte boli favorizeaza emfizemul: astmul bronsic prelungit, pneumoconiaze, supradestinderea mecanica la suflatorii de sticla, muzicantii la instrumente de suflat, scoaterea unei parti de plaman. Emfizemul apare mai ales la barbatii in varsta care prezinta dispnee, cianoza fetei.

Tratamentul consta in tonifierea inimii, calmarea tusei, gimnastica respiratorie.
• Ceaiul de pedicuta - se bea dimineata 1 ceasca ; se aplica pe ficat comprese
cu coada-calului aburita in panza de in (1 pumn de coada-calului se pune in
sita, care se tine deasupra vaporilor de apa pana se infierbanta si se
inmoaie).
• Ceai de: podbal, patlagina, lemn-dulce, unguras, ciubotica-cucuiui, flori
de lacramioara, isop, muguri de alun (au actiune antisclerotica, restabilind
elasticitatea tesutului pulmonar - se beau 2 cani/zi dintr-o infuzie cu
1-2 lingurite de muguri/cana).

• Preparat de miere si usturoi pentru combaterea sclerozei, dupa
V. Geiculescu: se amesteca macerat (10-15 zile) de usturoi (125 g) in
alcool 90° (125 ml) cu extract alcoolic de propolis 30% (propolis 43 g,
alcool 90° 57 ml - se lasa sa se evapore alcoolul pana se obtine o pasta
moale, apoi pentru a obtine extract alcoolic 30 %, se iau 30 g din pasta
respectiva si se amesteca cu 70 ml alcool 90°) si cu miere de salcam 50 g.
Se obtin 250 g preparat (3000 picaturi).

Dimineata se incepe cu 1 picatura. Se creste zilnic cu 3 picaturi pana in a 6-a zi (15 picaturi), apoi se scad cate 3 picaturi/zi pana in a 10-a zi (3 picaturi). A 11-a zi, 25 picaturi, Din ziua a 12-a se reia ciclul. La pranz, se incepe cu 2 picaturi. Se creste zilnic cu 3 picaturi pana in a 5-a zi (14 picaturi), a 6-a zi tot 14 picaturi, apoi se scad cate 3 picaturi/zi pana in a 10-a zi (2 picaturi). A 11-a zi, 25 picaturi. Din ziua a 12-a se reia ciclul. Seara, se incepe cu 3 picaturi. Se creste zilnic cu 3 picaturi pana in a 5-a zi (15 picaturi), apoi se scad cate 3 picaturi/zi pana in a 10-a zi (1 picaturi). A 11-a zi, 25 picaturi. Din ziua a 12-a se reia ciclul. Picaturile se pun intr-o lingurita cu apa, cu 1/2 h inainte de mese. inainte de administrare se agita flaconul. Dupa 100 zile de tratament continuu, se face o pauza de 60 zile, dupa care se repeta pana la terminarea preparatului.

• Tratament balneoclimateric: ape iodurate (Baile Govora), ape cloruro-
-bicarbonatate sodice silicioase, slab mineralizate (Malnas, Covasna,
1 Mai, Felix).
• Maria Treben recomanda o alimentatie care usureaza expectoratia (astfel
plamanii raman sanatosi). Aici se includ: usturoiul, ceapa, mustarul si
hrean

  In continuare va oferim o schema detaliata de tratament natural pentru EEMFIZEM PULMONAR. Schema este intocmita si explicata punctual de medicul nostru consultant pe probleme de terapii si tratamente naturiste.


- SambuRex (1-0-1 lingurite dupa masa, diminueaza acumularile lichide din tesutul pleural si dilatarile alveolare, actioneaza favorabil in inflamatiile, edemele si degenerescentele cailor respiratorii).

- Oxy Max (10-10-10 picaturi intr-un pahar cu apa plata inainte de masa, 2-3 luni continuu, imbunatateste oxigenarea la nivel celular in tot corpul, facilitand astfel procesele respiratorii afectate in cadrul acestei boli).

- Smokerade (1-1-1 dupa masa, 2-3 luni continuu, contribuie la buna desfasurare a functiilor respiratorie si circulatorie, iar datorita continutului in antioxidanti specifici are efect protector anticancerigen la fumatori).

- Senior Formula (1-1-0 dupa masa, 3 luni continuu, intareste sistemul imunitar si rezistenta organismului - destul de slabit la bolnavii emfizematosi - prin aportul optim de vitamine si minerale).

- Omega 3 (1-0-1 in timpul mesei, 3 luni continuu, imbunatateste circulatia sistemica si pulmonara, scade riscul si impactul imbolnavirilor pulmonare).