Infarctul de miocard

Ingustare progresiva sau chiar un obstacol (cheag de sange) pe un vas coronar atins la ateroscleroza. Irigatia cu sange si alimentatia ci oxigen a regiunii respective sunt insuficiente. in zona inimii apar dureri insuportabile, care sunt declansate de crisparea vaselor coronare si carepot iradia pana in brat, abdomen, in spate. Printre fenomenele insotitoare cele mai frecvente citam: transpiratia rece, frica de moarte, buze vinete, paloare, puls rapid, scaderea tensiunii arteriale.

-Chiar de la primele dureri trebuie chemata salvarea. Pana la sosirea acesteia, pacientului trebuie sa i se desfaca obiectele de imbracaminte care il strang, se deschid ferestrele, iar bolnavul este culcat, intr-o atmosfera calma, evitand orice agitatie.

Simptome premergatoare

in majoritatea cazurilor, infarctul de miocard se anunta cu cateva zile inainte. Daca se observa urmatoarele simptome premergatoare, atunci se consulta medicul:
- transpiratie abundenta, oboseala, slabiciune generala, tulburari de respiratie, dispnee (respiratie scurta), apasare, neliniste, agitatie, frig, dureri surde in piept, care iradiaza in bratul stang, puls anormal de mare.

Masuri preventive

- Schimbarea nutritiei adoptand o hrana foarte usoara, alcalina, bogata in legume, saraca in carne, multe cruditati, cat mai putina sare.
- Usturoi sub toate formele, deoarece contine substanta numita acilina, care franeaza formarea de depozite (ateroame) pe peretii vaselor, normalizeaza circulatia sangelui si amelioreaza irigatia sanguina a vaselor inimii. Totodata usturoiul scade procentul de colesterol.

- Daca este cazul, se reduce excesul de greutate.
- Se adapteaza masurile de scadere a tensiunii si a procentului mare de colesterol (cu ajutorul vitaminei C, a morcovilor, a alimentatiei care contine lecitina potasiu).
- Dupa un infarct, nu se consuma alcool, nu se fumeaza, iar vinul rosu se consuma in mod rezonabil deoarece contine tanin, se poate consuma cafea fara cofeina.
- Se controleaza si se reduce stresul, se evita situatiile conflictuale, nu se face efort, se fac exercitii de respiratie si relaxare.
- Se iau masuri pentru stabilizarea circulatiei sanguine, frectie cu peria uscata, dusuri cu jet, comprese reci in regiunea inimii.
- Se freaca zona inimii cu alifie de paducel.
- Se face multa miscare in aer liber.
- Se consuma ceaiuri din plante.

Tratament naturist

- DIETA - in general hiposodata (sarea redusa cantitativ)
- 3-5 zile cura cu sucuri de fructe, zarzavaturi;
- se supravegheaza atent diureza (cantitatea de urina) pe 24 de ore, raportata la cantitatea de lichide consumate, pulsul, tensiunea arteriala, evolutia simptomelor dureroase a umflaturilor de la membrele inferioare, ca si a starii generale.
- cura cu boabe de ienupar.
- 3X1 lingura vin pe zi, pentru intarirea inimii.
- 3X1 catel de usturoi pe zi.
- suc de orz verde 3X50 ml. pe zi.

Ceaiuri medicinale

- 30gr. tataneasa, 10 gr. papadie, 20 gr. vasc, 30 gr. paducel, 10 gr. roinita, 20 gr. trifoi rosu, 10 gr. coada soricelului, 10 gr. coada calului, 10 gr. traista ciobanului, 10 gr. coaja de salcie. Se face infuzie, se beau 2 cani pe zi, seara si dimineata, indulcit cu 1 lingurita de miere.
- Cataplasma lombo-abdominala 2-3 ore.
- Mersul descult pe iarba cu roua.
- Dusul rece al membvrelor superioare 1 pe zi timp de 14 zile.
- Reflexoterapie: punctele 11=tiroida, in umarul stang, 21=inima, 5-10 minute

Va oferim mai jos o schema detaliata de tratament natural pentru prevenirea recurentelor INFARCTULUI MIOCARDIC. Schema este intocmita si explicata punctual de medicul nostru consultant pe probleme de terapii si tratamente naturiste.

- Coenzyme Q10 Sublingual (1-0-0 dupa masa, reprezinta o nutritie excelenta pentru tonusul coronarelor si miocardului).

- Ginkgo XC (1-1-0 dupa masa, prin continutul de ginkgo ca si principiu activ imbunatateste oxigenarea celulara si implicit cardio-vasculara pana la nivelul capilarelor sanguine).

- Omega 3 (0-1-1 in timpul mesei, actioneaza prin mai multe mecanisme - unul este acela al intrarii acizilor grasi nesaturati din contiutul uleiului de peste in circuitul lipidelor, optimizand nivelul de colesterol, trigliceride si alte grasimi care se depun in mod normal pe vasele de sange sub forma de ateroame; un alt mecanism este acela ca intretine un flux sanguin fara fenomene de viscuozitate si cheaguri - trombi vasculari care pot aparea in majoritatea cazurilor de infarct).

- Rhodiolin (1-0-1 dupa masa, sprijina functionarea normala a muschiului inimii prin destresarea sistemului nervos neurovegetativ).