Acesta este un articol structurat in cateva paragrafe importante: cauzele hemoroizilor, simtomele hemoroizilor, hemoroizi externi, hemoroizi interni si tratamentele naturiste pentru a scapa sau a ameliora simptomele acestora.

 Tratament pentru hemoroizi    Hemoroizii reprezinta masele de tesuturi noi umplute cu vase de sange din cadrul canalului anal (aproximativ ultimii patru centrimetri din anus). Producerea unui hemoroid intern sau extern este legata de extinderea tesuturilor noi din canalul anal. Hemoroizii au nevoie de tratament in momentul in care cresc si se extind, fiecare om are hemoroizi insa acestia se afla in stare latenta.

Cauzele si simptomele hemoroizilor

     Nu exista o cauza clara care duce la aparitia hemoroizilor dar sunt cateva simptome generale care ne ajuta sa aflam daca suferim sau nu de aceasta afectiune: Sangerare la trecerea scaunelor, mancarime anala, o presiune interna sau externa in jurul anusului, o durere interna mai puternica in anus si observarea sau simtirea oricarui fel de noduli in zona anala. Activitati grele si obositoare, exercitiile fizice sau mancatul condimentat pot sa amplifice simptomele hemoroizilor.


     Asa cum am mentionat nu se stie o cauza clara care duce la aparitia hemoroizilor, insa exista anumite fenomene care duc la aparitia hemoroizilor:
- Lipsa fibrelor din dieta noastra duce la constipatie care este una din cauzele principale pentru aparitia hemoroizlor, iar o alta cauza este fortarea la defecare
- Persoanele supraponderale, mai ales cele obeze, sunt deasemenea expuse in mod direct riscului de a face hemoroizi.
- Odata cu inaintarea in varsta tesutul care sprijina hemoroizii se slabeste si atunci acestia se pot desprinde de peretii canalului anal astfel incat pot sa provoace atat hemoroizi interni cat si hemoroizi externi.
- Femeile gravide intra in grupul de risc mai ridicat, motivul nu este clar dar statisticile ne confirma ca ele sunt mult mai expuse riscului de a face hemoroizi.

     Hemoroizi interni - ca si caracteristica principala lipsa durerii, din acest motiv multe persoane nu sunt constiente de prezenta lor acestia fiind cel mai adesea detectati decat in formele lor cele mai severe. Acesti hemoroizi apar in interiorul rectului intr-o zona fara receptori pentru durere. In momentul in care hemoroizii interni se inflameaza produc sangerari dar mai important, aceasta inflamatie duce la forme severe, hemoroizi prolapsati si hemoroizi strangulati. Hemoroizii prolapsati sunt hemoroizi interni a caror lungime s-a marit, iesind prin anus. In momentul in care muschii sfincterului anal intra in spasm hemoroidul prolapsat este prins afara si devine hemoroid strangulat.

     Hemoroizii externi se datoreaza venelor care asigura circulatia sanguina din zona anusului, aceste vene se dilata mai mult decat se contracta datorita presiunii sangelui ducand la formarea lor.

Ca si tratament naturist atat pentru hemoroizii interni cat si pentru hemoroizii externi se pot folosi Para Protex impreuna cu Vein Protex de la CaliVita.

para protex- Para Protex se administraza la pranz si seara cate un comprimat in timpul mesei, el realizeaza un sistem de aparare antimicrobiana la nivel general dar si local - in intestin, in acest mod prevenind suprapunerea in flora intestinala a diverselor microorganisme care pot declansa si inrautati starea hemoroizilor deja prezenti; de asemenea combate constipatia si previne rupturile hemoroidale.vein protex- Vein Protex se administraza dimineata si la pranz cate un comprimat dupa masa, este un produs specific pentru mentinerea troficitatii peretelui venos; prin compozitia complexa devine curativ si in complicatiile date de boala hemoroidala cronica - sangerari, fisuri anale, prurit, suprainfectie. Vitamina C din compozitie este cea mai importanta vitmaina in mentinerea unei sanatati optime a tonusului vascular - in cazul de fata al peretelui venos - astfel prevenind anumite dilatatii ale vaselor venoase  si rupturile peretilor vasculari care provoaca sangerari.

     Iata cateva sfaturi pentru ameliorarea durerilor si simptomelor: hemoroizii pot provoca mancarime, este foarte important sa te abtii de la a te scarpina, zona respectiva se poate zgaria foarte usor si nu ne dorim acest lucru; Aloe Vera  are efect cicatrizant, calmeaza senzatia de arsura si amelioreaza durerile; o capsula de vitamina E stoarsa in interiorul anusului duce la ameliorarea durerilor;  faceti bai de sezut cu ceai caldut de coada soricelului concentrat sau cu infuzie concentrata din coaja de catina, frunza de vita de vie, radacina de collinsonia si patrunjel;