Omega 3

 

 Lumea vie a marilor nu ne incanta doar privirea, ci reprezinta si un izvor de substante nutritive care protejeaza Omega 3sanatatea. Faceti cunostinta cu un produs ale carui materii prime provin din mari si oceane si care poate ajuta, intr-o mare masura, la functionarea sanatoasa a organismului.

 Acizii grasi esentiali - Cercetatorii au incercat sa afle daca exista vreo legatura intre alimentatie si bolile cardiovasculare si, daca da, de ce natura. Bang, Dyerberg si echipa lor au observat ca incidenta acestor boli la eschimosii din vestul Groenlandei este extrem de scazuta. In acelasi timp, au sesizat ca alimentatia lor este foarte bogata in peste si fructe de mare sau, in termeni stiintifici, alimentatia eschimosilor contine o cantitate foarte mica de colesterol si una relativ ridicata de proteine si anumite grasimi. Insa si in tarile dezvoltate din Omega 3 grasimea vietiiEuropa si America se consuma multe proteine si grasimi si, totusi, incidenta bolilor de inima este foarte ridicata. Care poate fi explicatia? Diferenta consta in faptul ca mari cantitati din proteinele si grasimile din dieta eschimosilor provin din ocean si contin acizi grasi nesaturati, asa-numitii acizi grasi omega 3.

 Consumand peste oceanic, eschimosii consuma de cel putin 10 ori mai multi acizi grasi omega 3 decat central europenii. Un consum ridicat de acizi grasi omega 3 (5-8 g pe zi) este benefic, deoarece contribuie la mentinerea unui nivel sanguin normal de trigliceride si ajuta la functionarea sanatoasa a inimii si ale proceselor de coagulare sanguina. Acizii grasi omega 3 (mai exact, acidul docosahexaenoic – DHA) sunt foarte importanti pentru dezvoltarea embrionului, fiind necesari si pentru dezvoltarea normala a sistemului nervos. Din acest motiv, se recomanda si femeilor insarcinate. Principala sursa naturala de acizi grasi omega 3 este pestele oceanic (macrou si somon). Dintre pestii de apa dulce, crapul argintiu ( Hypophthalmichthys molitrix  si Hypophthalmichthys nobilis) contine o cantitate mare de acizi grasi omega 3, iar cega si tiparul, cantitati mai scazute.

Sabin Iliescu

Afectiuni si simptome in care Omega 3 este recomandat:


Accident vascular - prevenire, Accident vascular - tratament, tonifierea si sustinerea organismului in activitati fizice, Acufene - Zgomotele in urechi, Alzheimer (boala), Angina pectorala, Efect antiinflamator,  Tratament antiperspirant la barbat, in general, Aparat cardiovascular stimulare generala si optimizare, Arteriopatie obliteranta, Artrita reumatoida, Ateroscleroza, Atrofie musculara, Optimizare bioritm pentru persoane cu varsta intre 25-50 ani, Bronsita cronica, Cancer - prevenire si antirecidiva, Cancer cerebral / tumori beningne cerebrale, Cancer de col uterin, Cancer de colon, Cancer de ficat, Cancer osos, Cancer la plamani, Cancer de vezica, Cardiopatie ischemica, Cataracta, Chisturi hepatice (ficat polichistic), Circulatie sanguina deficitara, Ciroza hepatica, Degeraturi, Dereglare hormonala, Diabet, Dureri musculare (mialgii), Epistaxis - Hemoragia nazala, Fragilitate capilara, Glaucom, Guta, Hemoptizia secundara altor afectiuni pulmonare, Hepatita cronica, Hipercolesterolemie - scaderea colesterolului, Hipertensiune arteriala, Infarct miocardic (prevenirea recurentelor), Insuficienta cardiaca, Laringita cronica, Leucopenie, Miopie, Miros neplacut al corpului, Muco-purulenta tractului respirator, Obezitate - tratament, Aritmie, palpitatii, tulburari de ritm cardiacVitiligo, Von Willebrand - Boala

 

 

Produse naturiste Calivita: