Liquid Chlorophyll

 

 Practic, orice substanta care exercita un efect iritant si/sau daunator asupra organismului poate fi considerata toxina. Toxinele ingreuneaza procesele biochimice si au un efect negativ asupra functionarii organismului. Toxinele pot aparea ca rezultat al unei alimentatii improprii, ca efect secundar al medicamentelor, poluarii mediului sau drept consecinta a unor procese metabolice. Clorofila ofera o protectie naturala impotriva tuturor acestor pericole!

 Liquid-Chlorophyll Clorofila este pigmentul cloroplastelor verzi din celulele plantelor. Majoritatea cloroplastelor se gasesc in celulele frunzelor, dar pot aparea si in alte tesuturi verzi din plante. Fiecare cloroplast contine un asa-zis pigment clorofilic. Pigmentii sunt compusi chimici care absorb razele cu o anumita lungime de unda din lumina vizibila. Clorofilele utilizeaza in special lumina rosie si albastra. In cadrul fotosintezei, pigmentii transforma energia solara in energie chimica.

De sute de ani, clorofila din alfalfa (lucerna) a fost folosita pe intregul glob pentru detoxificare, dar si ca tonifiant general. Alfalfa este o sursa bogata de proteine, clorofila, caroten, vitamina A, D, E, B, K, precum si de enzime. Exercita un efect alcalinizant foarte puternic la nivelul sistemului digestiv, ceea ce, in zilele, noastre are o importanta din ce in ce mai mare. In cazul unui aport excesiv de proteine si consum de dulciuri, cafea, bauturi carbogazoase, in organism patrund cloruri si fosfati. Din aceste substante se pot produce acizi, care, daca nu reusesc sa paraseasca organismul, se acumuleaza. In astfel de cazuri se recomanda un regim de detoxifiere, in care Liquid Chlorophyll poate juca un rol foarte important. Produsul poate fi folosit si extern, pentru dezinfectie, tamponarea vanatailor minore si gargara.

Cum actioneaza extractul de clorofila din lucerna pentru se obtine toate aceste beneficii?

Oamenii de stiinta nu cunosc cantitatea exacta de clorofila care poate intra prin administrare directa in circuitul sanguin sau daca intra vreo cantitate, de aceea in produsele naturiste moderne sunt folosite clorofilinele. Acestea sunt sarurile de sodiu si/sau de cupru derivate din clorofila. In cursul sintezei clorofilinelor, atomul de magneziu din centrul clorofilei este inlocuit cu atomul de cupru si radicalul fitol se pierde.

Dar care sunt beneficiile acestui proces? Fata de clorofila naturala (care este solubila in uleiuri), clorofilina este solubila in apa, ceea ce ii ofera posibiliatatea de a circula de-a lungul intregului organism, datorita inlocuirii magneziului din centru cu atomul de cupru. Astfel, extractul de clorofilina obtinut din lucerna este mult mai eficient, o data ajuns in organismul uman, acesta ajuta la detoxifierea si regenerarea organismului celula cu celula.

Clorofilele naturale si clorofilinele nu sunt toxice si, de aceea, clorofilinei nu i-a fost atribuit nici un efect secundar, de la inceputurile utilizarii acesteia pe scara larga de catre oameni, adica de peste 50 de ani. Administrata oral, clorofilina poate cauza colorarea in verde a urinei sau fecalelor si colorarea in galben sau negru a limbii. Nu s-au raportat efecte de supradozare.

Sabin Iliescu

 

 

Produse naturiste Calivita: