Tratamentul parazitozelor intestinale: Giardioza, ascaridioza si Oxiuroza

 Giardia (Giardia lamblia sau Giardia intestinalis) este un protozoar parazit care trăieste în intestinul subtire al omului, în geardiaspecial al copiilor. Se transmite prin mâini murdare, alimente contaminate, fructe si legume nespălate.
Boala provocată de giardia se numeste giardioză. Aceasta implică diaree, dureri si distensie gastrică, boli de ochi, bronsite, eczeme, boli de inimă. Apare frecvent în cazul contaminării solului si a apelor, fiind una din principalele cauze ale diareei în lume. In cazul in care parazitul patrunde in caile biliareestra si intra hepatice, apare lambliaza hepatobiliara cu rol in declansarea de coleciste, dischinezii biliare, enterite, colite. Lambliile declanseaza simptome cum ar fi: balonare, stare de oboseala, ameteala, pierdere in greutate. De asemenea se poate ajunge la hepatomegalie, cu alterarea probelor functionale hepatice.

Ascaridioza este o boală parazitară, comună omului si animalelor, produsă de viermele cilindric parazit Ascaris parazitoze intestinalelumbricoides, cunoscut sub denumirea comună de limbric. Dimensiunile viermelui sunt cuprinse între 15 si 35 cm (femelele sunt întotdeauna mai lungi).
Semnele clinice pot sugera o parazitoză intestinală, dar examenele de laborator precizează diagnosticul. Diagnosticul de laborator în ascaridioză se pune pe baza decelării parazitului adult, a larvelor sau a ouălor de paraziti.
Viermii adulti pot fi depistati cu ocazia eliminării lor (de regulă pe cale anală, dar si pe cale bucală sau nazală, mult mai rar) sau în decursul unei interventii chirurgicale sau a examinării radiologice a intestinului.
În faza larvară, prezenta ascaridului poate fi decelată în materialul bioptic din ficat sau plămân, în spută sau în sucul gastric.
Examenul coproparazitologic poate evidentia prezenta ouălor de paraziti în materiile fecale.
Hemograma poate evidentia o eozinofilie marcată în faza migratorie a larvelor, care scade până la o eozinofilie de maxim 10% în faza intestinală a parazitului.
Ascaridioza se face cunoscuta printr-o serie de tulburari clinice caracteristice celor 2 faze: de larva si de adult. In prima faza, cand are loc trecerea larvelor prin plamani, ne vom confrunta cu o adevarata pneumonie ascaridiana. In faza a doua, intestinala, vor aparea: dureri abdominale insotite de greata, balonari, modificari de apetit, tulburari de tranzit, cefalee, ameteli, prurit, anemie. Prezenta parazitului in caile biliare constituie cauza icterelor obstructive.

OxiurozaOxiuroza sau enterobioza este o infecţie parazitară, frecventă la copiii mici, apărută ca urmare a unei igiene defectuoase. Agentul etiologic este un parazit din clasa nematodelor, un vierme cilindric numit Enterobius vermicularis, cu denumirea populară de oxiur.
În infecţiile uşoare apare disconfortul creat de depunerea ouălor pe pliurile mucoasei anale. Pruritul puternic (localizat perianal, dar si vulvar la fete, datorită migrării parazitului în regiunea genitală) poate duce la întreruperea somnului sau chiar la insomnii. În infecţiile severe, pacientul acuză dureri abdominale, scaune mucoase sau chiar diareice. Leziunile apărute în urma gratajului (scărpinatului) pot produce durere. Leziunile de la nivelul colonului sunt minore, rar apărând abcese la nivelul mucoasi şi submucoasei datorate suprainfecţiei bacteriene. Există unele cazuri când masculii penetrează mucoasa, cu apariţia unor leziuni cu infiltrate eozinofilice şi limfocitare. Dintre complicaţiile posibile pot fi amintite: vaginita, cervicita, salpingita datorate migrării parazitului în momentul depunerii ouălor; infecţii ale tractului urinar, abcese perianale, apendicită.

Prezenta parazitului in organism, indiferent de natura acestuia, influenteaza negativ dezvoltarea fizica si psihica a celor infestati.Oranismul in plina dezvoltare al copiilor, cu necesitati energetice sporite, poate suferi mai mult de pe urma diversilor paraziti. Astfel, pot aperea tulburari de digestie si de absorbtie, inhibarea activitatii unor enzime, modificari ale mucoasei intestinale, toate acestea urmate de intarzieri in cresterea si dezvoltarea copiilor. De asemenea, toxinele eliminate de paraziti pot cauza tulburari neuro-psihice, tulburari de memorie, de atentie, de concentrare.

Parazitozele nu trebuie laste netratate, dar nici tratate cu medicamente in exces sau nepotrivite.
CaliVita International vine in ajutor cu gama variata de produse naturale cu rol anti-parazitar, fara efecte secundare:

Tratamentul pentru distrugerea parazitului:

- Garlic Caps (extract de usturoi): omoara toti parazitii si totodata detoxifica organismul, accelereaza epitelizarea (vindecarea ranilor) mucoasei digestive si a organelor lezate. Este util in unele pneumonii, bronsite, traheite, ajuta la efacerea plamanilor dupa pneumoniile ascaridiene.

- Meal Time: contine enzime digestive care, impreuna cu extractul de usturoi (Garlic Caps), omoara chisturile de Giardia si ciupercile (prin continutul de usturoi si cuisoare). In acelasi timp este un bun dezinfectant, tonifica sistemul imunitar, contribuie la buna functionare a sistemului digestiv, protejeaza ficatul, elimina substantele reziduale.

- Para Protex: contine substante biologic active, de mare ajutor in lupta organismului cu parazitii, ciupercile si viermii intestinali. Actioneaza si asupra efectelor prezentei acestora in tractul digestiv si nu numai. Prin natura compozitiei sale lupta exclusiv impotriva agentilor intrusi, protejand bacteriile utile din intestine.

- White Willow: scoarta de salcie alba, are proprietati viermifuge.
_______________________

Detoxifierea organismului se realizeaza excelent cu Pure Yucca sau Liquid Clorophyll
_______________________

Refacerea florei intestinale si implicit a mucoaselor lezate de prezenta parazitului se face cu:

- AcZymes si Acidophilus: refac flora intestinala si asigura buna functionare a intestinului afectat.

- Green Care sau Liquid Clorophyll: cicatrizeaza leziunile intestinului cu ajutorul clorofilei. Mediul alcalin realizat este neprielnic parazitilor, iar vitaminele si mineralele prezente refac organismul afectat.

- Cholestone: contine usturoi si pectina de mar, care amelioreaza activitatea colonului si asigura mentinerea florei intestinale.

- Bee Power Royal Jelly: bogat in laptisor de matca, regenereaza tesuturile arborelui bronsic si este util in bolile hepatice, nevrite.

- OxyMax: prezenta oxigenului este neprielnica parazitilor si ajuta la refacerea rapida a tesuturilor lezate.

- Complexele multivitaminice Full Spectrum, Vital A, B, AB, 0: refac organismul dupa procesul de malabsorbtie ce insoteste parazitoza.

- Ocean 21: prin continutul de Aloe Vera reface tot tractul digestiv iar prin continutul de alge marine ofera din belsug necesarul de proteine, vitamine, minerale; sucul de morcov si sfecla (surse bogate in vitamine si minerale) refac tesuturile epiteliale.

- Super Soya Lecithin si Stress Management: prin complexul de vitamine din grupele B si C refac tesuturile.
_______________________

Ajutarea secretiilor digestive si a digestiei, prevenirea recurentelor

Se face cu enzime digestive - se recomanda Digest Ease sau Digestive Enzymes.