Sărbătorile de iarnă au trecut , iar în urma lor au rămas atâtea amintiri frumoase… Crăciunul petrecut alături de cei dragi, ajunul de an nou petrecut cu prietenii!

Excese culinareSuntem convinşi că pentru fiecare ocazie ai avut în vedere toate detaliile, dar la sistemul tău digestiv te-ai gândit? Dacă nu ai facut-o până acum, îţi dăm noi o idee!

Soluţia oferita de CaliVita

CaliVita îţi vine în ajutor cu un pachet format dintr-o formulă hepatoprotectoare complexă – Liver Aid -  care sprijină purificarea şi regenerarea ficatului tău şi un produs dedicat sistemului digestiv – Digestive Enzymes – enzime digestive şi substanţe active de origine vegetală care contribuie la realizarea proceselor digestive.

Digestive Enzymes

  • Persoanelor care doresc să ofere un suport suplimentar sistemului digestiv.
  • În cazul consumului frecvent de alimente care balonează şi pentru probleme asociate digestiei.

Liver Aid

  • Pentru persoanele care îşi doresc protejarea funcţiilor hepatice.
  • Celor care doresc sprijinirea detoxifierii ficatului, Liver Aid fiind un antioxidant şi antiinflamator care împiedică pătrunderea toxinelor în ficat.

Ajută-ţi digestia şi păstrează vii amintirile frumoase ale sarbătorilor de iarnă!

Afectiuni digestive:

Indigestia inseamna digestie proasta. Cele mai frecvente cauze ale indigestiei sunt abuzul alimentar, dischinezia de cai biliare, stresul psihic, hipo aciditatea gastrica (dezvoltata pe astm, hepatita, artrita reumatoida, osteoporoza sau diabet zaharat - vezi afectiunile) si pancreatita. Sucurile gastrice impreuna cu enzimele digestive aferente nu mai reusesc sa digere alimentele, drept urmare, la scurt timp dupa masa isi fac aparitia simptomele neplacute ale indigestiei: balonari, arsuri gastrice, greturi, varsaturi, dureri de cap sau ameteli. Mai mult de jumatate dintre adulti sufera cel putin o data pe luna de indigestie.

Arsurile la stomac au drept cauza intoxicatiile (excesului de alcool, tutun, substante toxice, caustice, iritante, fierbinti), infectiile, starile alergice, defectarea mecanismului de secretie a bilei (lucru care poate duce la neutralizarea incompleta a actiunii sucului gastric asupra mucoasei intestinale), abuzul de alimente fierbinti si iritante sau mancatul rapid si la ore neregulate.

Colica biliara este starea de criza caracterizata prin dureri vii in regiunea ficatului, cu iradieri in umarul drept si in spate, uneori insotita de greturi si varsaturi. Este produsa de mobilizarea calculilor in caile biliare.

Constipatie - Cauzele acestei suferinte sunt destul de numeroase: bolile de ficat, de intestine, greselile de alimentatie, sedentarismul, etc. Tranzitul intestinal mai poate fi intarziat si din cauza unor obstacole situate in afara sau inauntrul intestinului. Cand constipatia persista si este insotita de dureri abdominale si varsaturi, adresati-va imediat doctorului, deoarece, mai mult ca sigur, este vorba de o ocluzie intestinala (incurcatura de mate)

Gastrita sau gastroduodenita reprezinta o inflamatie a mucoasei stomacului, cu evolutie acuta sau cronica. Gastrita acuta este urmarea unui exces alimentar, mai ales a excesului de alcool sau survine dupa inghitirea accidentala sau voluntara de substante toxice (in special soda caustica). Se intalneste in cursul bolilor infectioase. Gastrita cronica este urmarea gastritei acute sau se instaleaza progresiv la cei care mananca repede si la ore neregulate.

Ulcerul gastroduodenal - Simptomul principal al acestei boli este durerea. Caracteristicile difera, insa, in functie de localizarea ulcerului. In ulcerul gastric (gr. gaster = stomac) durerea este localizata in capul pieptului si survine la 30-60 de minute dupa masa, iar in ulcerul duodenal (prima portiune a intestinului subtire, care masoara 12 grosimi de deget; abrev. lat. duodenum digitorum = douasprezece), la 2-4 ore. Bolnavii de ulcer mai acuza: greata, arsuri retrosternale, varsaturi, sughit, etc...

Articole asemanatoare: