Placinta cu iaurt si branza

placinta cu iaurt si branza

Ingredientele necesare:

  • un pachet foi placinta (400 g -15 foi)
  • 75 ml ulei pentru uns foile
  • 7 oua
  • 150 zahar
  • 600 g iaurt gras
  • 350 g branza
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • zahar pudra (optional)

Mod de preparare:

  1. Bateti foarte bine ouale cu zaharul pana se fac spuma.
  1. Adaugati branza si iaurtul apoi zaharul vanilat. Pastrati separat o cana de umplutura.
  1. Ungeti o tava cu putin ulei si apoi puneti in ea prima foaie de placinta. Ungeti-o cu ulei, adaugati urmatoarele 4 foi (fiecare trebuie unsa pe partea de sus) si puneti jumatate din compozitie. Peste puneti din nou 5 foi unse iar compozitie si ultimile foi unse.
  2. Dati la cuptor, preincalzit la 180 grade pentru 20 minute, adaugati compozitia ramasa (o cana) si mai lasati la cuptor inca 15 minute.
  3. Scoateti placinta din cuptor, taiati-o in bucati si pudrati-o cu zahar.
  4. Aceasta reteta de  placinta cu iaurt si branza este cu adevarat delicioasa :-) Va sfatuiesc sa o incercati.

 

Reteta originala impreuna cu alte retete minunate o gasiti pe: