Carne de vita brezata cu porto si prune


Carne de vita brezata cu porto si prune


Ingrediente:

- 600g carne de vita ( folositi pulpa sau piept)
- 1 lingura de sare mare ( am folosit fleur du sel du Camargue )
- 1 lingura de piper
- 3 catei de usturoi taiati felii
- 1 buchet de cimbru
- 2 foi de dafin
- 2 linguri ulei de masline
- 1 salota ( puteti folosi ceapa normala)
- 200 ml porto
- 100 ml vin alb sec
- 300-400 g prune proaspete ( puteti pune mai multe daca vreti mai mult sos )

 
Modul de preparare:

 

Condimentati carnea cu sare si piper. Puneti-o intr-un vas. Adaugati usturoiul si jumatate din cimbru. Acoperiti vasul si lasati la marinat la rece peste noapte.

 

Lasati carnea la temperatura camerei 30' inainte de a gati. Indepartati usturoiul si cimbrul.

 

Incingeti cuptorul la 160°C.

 

Puneti uleiul la incins intr-un vas ( Dutch oven, ceaun). Rumeniti carnea 7' pe fiecare parte. Transferati-o pe o farfurie. Sotati salota. Adaugati porto si vinul. Amestecati si adaugati restul cimbrului si foile de dafin. Puneti jumatate din prune in vas, asezati carnea de vita peste prune si adaugati restul prunelor.

 

Acoperiti vasul si transferati-l in cuptorul incins. Lasati vasul in cuptor 1 1/2h-2 intorcand carnea din jumatate in jumatate de ora. Indepartati capacul ultima jumatate de ora pentru a permite sosului sa se ingroase.
Carne de vita brezata cu porto si prune 1 

 

Daca sosul e prea subtire, scoateti carnea si mai fierbeti un pic pana obtineti consistenta dorita.Taiati carnea felii si serviti cu sosul de prune. Ornati cu frunze de cimbru daca doriti. Puteti servi cu piure de cartofi. 

 

Pofta buna!