Rulada caramel cu crema de mac

Ingrediente:
Blat:
4 oua
5 linguri indulcitor
4 linguri amidon (2 plicuri budinca cu gust la alegere)
esenta caramel
1 plic praf de copt

Crema:
2 lingurite mac
300 ml. lapte
2 linguri amidon
2 oua
5 linguri indulcitor
esenta vanilie

Glazura:
3 lingurite lapte praf fin
2 lingurite indulcitor
1 lingurite cacao
esenta rom
apa

Preparare:

Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se freaca cu indulcitor pana se albesc. Se adauga amidonul(budinca) praful de copt(si esenta). Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se incorporeaza usor  in amestecul de galbenusuri si amidon. Se amesteca de jos in sus pentru aerarea aluatului.
Se toarna aluatul intr-o tava neaderenta sau tapetata cu hartie de copt, foaie silicon sau foaie teflonata.
Se coace cca. 20 min in cuptorul preincalzit la 180 gr. C.
Intre timp se prepara crema - se amesteca ouale intregi cu indulcitor, se adauga amidonul, macul si esenta. Laptele se adauga putin cate putin. Crema se pune pe aragaz, pe foc foarte mic. Cu putina rabdare si amestecand continuu asteptati sa se ingroase.
Se lasa la racit. Blatul se scoate pe un servet umed. Se unge cu crema cam 3/4 din suprafata si se ruleaza cu ajutorul servetului. Se pune in folie alimentara, se leaga bine la capete si se da la rece. Dupa ce s-a racit, se desface folia, rulada se aseaza pe un platou.


Preparam 2 glazuri(laptele praf se amesteca cu indulcitor(respectiv cacao, pentru glazura de cioco), esenta si se adauga putin cate putin apa pana se obtine o crema grosuta, fluida.) cu care ornam rulada. Se da din nou la rece pentru a se inchega glazura.

 

sursa: