Tort diplomat cu fructe




Timp de preparare

1 ora si 40 de minute (complexitate medie)

Ingrediente

1/2l frisca (praf sau lichida)
1 cana de zahar
1 cana de lapte
2 plicuri gelatina
1 cutie/borcan de compot de ananas
1 pachet de piscoturi
5 kiwi
3 oua

Mod de preparare


Intr-un bol, se bate frisca praf cu cantitatea de lapte inscrisa pe plic, sau daca e frisca lichida, se bate cu mixerul pana cand se intareste. Bolul se acopera cu folie si se pune la frigider.
Ouale se bat bine cu zaharul, peste care se adauga si laptele. Se amesteca bine, iar compozitia se da la foc mic pe aragaz, intr-o cratita.
Separat, intr-un castron, se dizolva gelatina in 2/3 din compotul de ananas. Se toarna gelatina dizolvata peste compozitia de lapte, zahar si oua. Se fierbe amestecul, la foc moderat,  amestecand in continuu, pana cand clocoteste; apoi, se raceste bine, in apa rece. Se adauga frisca din frigider si se omogenizeaza crema de diplomat.
Se ia o cratita inalta, care se tapeteaza cu rondele de ananas din compot si felii de kiwi. Se toarna uniform jumatate din crema diplomat, peste care se presara bucati de kiwi si un strat de piscoturi inmuiate in 1/3 din compotul de ananas. Peste piscoturi se aseaza restul de crema diplomat si bucati de kiwi. Se aseaza al doilea strat de piscoturi inmuiate in compot de ananas. 
Tortul se lasa in frigider, timp de 5-6 ore. Dupa acest timp, se scoate din frigider, se aseaza un platou deasupra cratitei si se intoarce. Dupa preferinte, tortul se poate orna si cu frisca (de asemenea, dupa preferinte, se pot folosi si alte fructe pentru acest tort: folositi-va imaginatia).